Set BREASTFEEDING

Apakah vitamin penting untuk ibu menyusu?

"Kenapa susu saya tak pekat? 
"Penatnya saya, sejak breastfeeding ni saya selalu cepat letih."
"Eh kenapa Kak Mazni nampak bertenaga sdgkan saya selalu je cepat letih?"

Hari ini saya nak berkongsi bagaimana menghasilkan susu ibu yang penuh nutrisi, pekat dan menggiurkan. Ibu menyusu  mesti mengekalkan momentum tenaga dan diri untuk cergas dan sihat. Tambahan pula ibu menyusu bukan sahaja berkhidmat untuk diri sendiri tetapi juga untuk anak dan suami. Maka tidak hairanlah ibu-ibu perlu pandai menjaga kesihatan diri luaran dan dalaman demi menjayakan misi 3 dalam 1 ini. 

Untuk kekal sihat, cergas dan bertenaga ibu menyusu boleh mengambil vitamin sebagai makanan tambahan atau booster. Teorinya senang sahaja. Ibu sihat maka susu yang dihasilkan juga sihat. Susu yang dihasilkan bkan sahaja sihat malah menjadi penuh nutrisi, pekat dan menggiurkan. 

sebelah kanan susu ibu dengan amalan vitamin
Banyak testimoni menyatakan sejak mereka mengambil vitamin ibu menyusu ini baby mereka tidak lagi  meragam dan cepat lapar. Tidur malam pun tidak kerap terganggu.

Lihat, ternyata ibu-ibu boleh berjaya dan dapat menyusukan bayi mereka dengan gembira dan tenang asalkan  mereka mengamalkan vitamin ibu menyusu ini disamping berdisiplin menjaga pantang larang dalam tempoh penyusuan ini.

Secara asasnya semua vitamin dalam set vitamin ibu menyusu yang diperkenalkan memberikan manfaat kesihatan yang banyak kepada ibu seperti menambah tenaga (mengurangkan kepenatan), kekal cergas dan ceria serta yang utama sekali adalah mengurangkan stress. 

Hati yang tenang, badan yang sihat dapat menggerakkan minda bawah sedar kita untuk menghasilkan susu dengan banyak. Oleh sebab itu, set vitamin ibu menyusu SHAKLEE banyak membantu ibu-ibu menyusu menjayakan tempoh penyusuan sehingga dua tahun dan lebih lagi.


Berikut adalah senarai set vitamin ibu menyusu yang sesuai untuk ibu yang menyusukan dan anak.Set B - Set Asas Vitamin Ibu Menyusu dengan Alfalfa Complex 

Mengandungi 4 jenis vitamin asas untuk ibu menyusu iaitu:

Vitalea (multivitamin) 
B-complex 
Vitamin C 
Alfalfa complex

 


Amat membantu ibu yang menyusukan anak. Set B ini sesuai untuk ibu menyusu yang tidak menghadapi apa-apa masalah dalam penyusuan dan ingin memperkayakan khasiat nutrisi dalam susu ibu dan juga menambah tenaga ibu menyusu. 

Kelebihan Alfalfa complex adalah sebagai 'milk booster' kepada ibu menyusu selain menyelesaikan masalah kesihatan wanita seperti merapatkan kembali keintiman, menyelesaikan masalah keputihan, dan yang paling utama merupakan detox (nyahkan toksin) kepada tubuh. Manfaat alfalfa kepada anak ialah menjadikan susu ibu lebih pekat membuatkan anak kesayangan kita lebih kenyang dan mendapat khasiat yang berkualiti. Selain itu, alfalfa complex juga membantu mengatasi masalah ekzema bayi.


Set Eu 4 Pack - Set Vitamin Ibu Menyusu dengan Ostematrix tanpa Alfalfa Complex

Set vitamin ibu menyusu ini mengandungi 4 jenis vitamin asas iaitu:

Vitalea (multivitamin) 
B-complex 
Vitamin C 
Ostematrix (kalsium dan magnesium)


Kalsium amat penting untuk menampung kepada ibu menyusu terutama sekali ketika menghadapi saat-saat PMS. Ketika saat-saat PMS berlaku kebanyakan pengeluaran susu ibu-ibu akan menurun disebabkan paras kalsium yang rendah ketika ini. 

Tambahan pula dapat menguatkan struktur tulang dan gigi ibu menyusu terutamanya kerana ibu menyusu terdedah kepada osteoporosis yang tinggi kerana kita turut membekalkan kalsium kepada bayi. Kalsium juga didapati berperanan meningkatkan pengeluaran susu ibu dan ini memberi kelebihan berganda buat ibu dan anak. Set ini amat sesuai bagi ibu menyusu atau anak yang alah terhadap alfalfa. Juga sesuai bagi ibu menyusu yang tidak gemar minum susu atau bayi yang alah kepada laktosa. 

Set E - Set Vitamin Ibu Menyusu dengan Ostematrix (Kalsium) 

Mengandungi 4 jenis vitamin ibu menyusu asas iaitu:
Vitalea (multivitamin) 
B-complex 
Vitamin C
Alfalfa complex 
Ostematrix
                                
Set ini amat sesuai kepada ibu menyusu dan anak yang tidak menghadapi alahan terhadap alfalfa tetapi mempunyai alahan kepada laktosa. Juga sesuai untuk ibu menyusu yang kurang mengambil kalsium dalam diet seharian dan sesuai bagi ibu menyusu yang tidak gemar minum susu. Set ini juga bagus untuk ibu dan anak kerana mengandungi semua nutrien dan zat yang lengkap untuk keperluan kesihatan ibu dan anak di samping membantu fokus utama ibu menyusukan iaitu (membantu meningkatkan pengeluaran susu ibu).

Set Tripple M- Set Vitamin Ibu Menyusu Paling Lengkap (Set B, Kalsium dan Soy Protein Shaklee (ESP) - highly recommended

Mengandungi 4 jenis vitamin asas iaitu:

Vitalea (multivitamin)
B-complex 
Vitamin C
Ostematrix


Keistimewaanya adalah set ini dilengkapkan dengan ESP - Soy Protien Shaklee yang manfaat kepada ibu menyusu dan bayi. Sangat-sangat disyorkan kepada ibu menyusu yang menghadapi masalah dalam penyusuan iaitu, masalah pengeluaran susu yang tidak optima dan yang menghadapi masalah kekurangan stok EBM (stok susu beku). 


Set vitamin ibu menyusu (Tripple M) ini juga amat sesuai bagi ibu menyusu yang ingin memulakan 'relactation' dan untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu ibu. Soy Protein Shaklee banyak memberi manfaat terutamanya kepada ibu. kerana selain membantu sebagai 'milk booster', Soy Protein Shaklee juga turut membekalkan protein yang lengkap untuk keperluan ibu seharian dan membekalkan tenaga berpanjangan. 


Set Tripple M ini juga dapat memperbaiki kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh terutamanya ibu yang menyusu agar tubuh ibu menyusu dapat berfungsi dengan baik yang secara tidak langsung meningkatkan sistem pertahanan tubuh yang tinggi kepada ibu dan anak. 

BONUS yang anda akan dapat jika membeli set ni dengan saya??
  • Jadual makan istimewa
  • Tips boost susu
  • Konsultasi nutrisi & penyusuan sepanjang masa 

Hubungi saya..

Intan Shariza Zainudin

SMS/Whatsapp : 013-3975951
e-mail : shakeshaklee702@gmail.com


*COD seluruh negeri Perlis, Jitra, Kodiang, Changloon dan kawasan sekitar.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...